toppbilde 1
Hvitt på svart Svart på hvitt - normalt A A A

Bibliotek

Dønna bibliotek har 2 avdelinger; hovedbiblioteket på Solfjellsjøen og filial på Løkta. Begge avdelingene er kombinasjonsbibliotek som er lokalisert til henholdsvis Dønna barne- og ungdomsskole og Løkta oppvekstsenter.

Skolens bruk av biblioteket gjør at vi har relativt høye besøks- og utlånstall. I 2013 lå utlånet på 8800, dvs. vel 6 utlån per innbygger, mens besøkstallet var stipulert til 11750.

I tillegg til bøker og tidsskrifter i papirformat, låner biblioteket ut lydbøker, film, data-/ TV-spill, musikk på CD’er og elektroniske bøker. Dokumenter vi ikke eier selv, lånes inn fra andre bibliotek både i Norge og utlandet. Biblioteket har per i dag bokdepoter på latvisk, litauisk, polsk, russisk og serbisk. I billedbasen vår finner du gamle bilder fra Dønna.

Bibliotek.jpgEt par ganger i året arrangerer Dønna bibliotek regional forfatterturne på vegne av 8 samarbeidende folkebibliotek på Ytre Helgeland. I tillegg til litteraturformidling, har biblioteket en viktig funksjon som formell og uformell møteplass. Blant annet arrangeres filmkvelder 1 kveld i mnd.

Åpningstider Dønna:

  • Tirsdag 10.00 - 18.00
  • Onsdag 10.00 - 14.00
  • Fredag 10.00 - 14.00
  • Lørdag 12.00 - 14.00

Med nasjonalt lånekort er biblioteket tilgjengelig for selvbetjening fra 7 til 23 på hverdager og fra 8 til 20 i helgene.

Åpningstider Løkta

  • Betjent mandag 11.00 - 16.00

Biblioteket er tilgjenglig for selvbetjent utlånt alle dager innenfor skolens åpningstid

 

Kontaktinformasjon

Biblioteksjef: Marit Opland Savic

Adresse: Dønna bibliotek, 8820 Dønna

E-post: biblioteket@donna.kommune.no

Telefon: 75052505

Lenke til bokbase: http://www.donna.folkebibl.no/cgi-bin/websok

Lenke til billedbase: http://www.donna.folkebibl.no/cgi-bin/websok-bilde

Du finner også Dønna bibliotek på Facebook

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Levert av CustomPublish AS