Den 14. desember 2021 vedtok et enstemmig kommunestyre at Dønna kommune skulle kjøpe inn en komplett samling av førsteutgaver av Ole Edvart Rølvaags bøker.  Det ble også satt av midler til å få laget en permanent utstilling av bøkene som skulle settes opp i Dønna folkebibliotek.

Førstkommende lørdag blir det en høytidelig åpning av utstillingen i biblioteket, der alle interesserte er invitert.  Utstillingen vil bli åpnet av ordfører Nils Jenssen, og det vil være taler av Anne Meek, Thomas Bomstad og Cato Schiøtz.  Sistnevnte har stått for salget av boksamlingen til Dønna kommune.  Det vil også bli musikkinnslag med Bjørn Pedersen og Cecilie Skagen.

Dønna kommune har også inngått et samarbeid med Dønnes gård om en litteraturkveld lørdag 28. januar kl. 18 på Dønnes gjestegård, der temaet er bøker av «Dønnværinger».  Dette er et arrangement med påmelding, da det er begrenset med plasser.  Påmelding kan gjøres på tlf. 971 84 379, og pris på billett er 280 kroner per person.  Dette er inkludert mat.