Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
24. november kl. 08:34

Koronatelefonen 905 07 581

Åpningstid: Betjenes hverdager mellom 08-1530.  Lørdag og søndag mellom 12-14. I romjulen besvares den mellom 10-14 i kontortiden.

Hurtigtester: Hurtigtester får du utdelt på legekontoret hverdager mellom 08-1530. I helger finner du hurtigtester ved inngangen til Rus/psykiatri (døren midt på kommunehuset) og på Dønna omsorgssenter.  Ved positiv hurtigtest må du snarest ringe lege eller coronatelefonen.

Les mer clear
Informasjon

Hva innebærer det å være i hjemmekarantene?

Du kan gå ut av eget hjem, men anbefales å unngå nær kontakt med andre. Det omfatter å:

  • ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser og ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre (for eksempel butikker)

Personer uten symptomer ansees å utgjøre en lav risiko for videre smitte. Det er derfor ikke nødvendig for deg og husstandsmedlemmer å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og før måltider. Les flere råd og tips her

Kommunevapen-3D

Oppdaterte regler om hjemmekarantene

OBS: FRA TIRSDAG 17. MARS GJELDER KARANTENEREGLENE OGSÅ SVERIGE OG FINLAND

Personer som ankommer Norge fra andre land enn Sverige eller Finland, skal oppholde seg i karantene i 14 dager etter ankomst til Norge. Bestemmelsen gjelder også for personer som ankommer Norge fra Sverige eller Finland, og som har oppholdt seg i andre land i løpet av de siste 14 dagene.

En person i karantene skal oppholde seg i eget hjem eller annet egnet oppholdssted. Personen kan bare oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet såfremt nærkontakt med andre personer unngås. Personer i hjemmekarantene skal ikke gå i butikken eller andre steder der folk samles.

Personer i karantene som utvikler forkjølelsessymptomer som hoste, feber eller tungpustethet, skal oppholde seg i isolering fra symptomer inntrer til 7 dager etter symptomfrihet. Med isolering menes at personen oppholder seg i eget hjem eller annet egnet oppholdssted. Her er den nye karanteneforskriften

Julelys

Rus og Psykiatritjenesten informerer

Grunnet fare for smittespredning av Korona (covid-19)er det bestemt at Rus og Psykiatritjenesten i Dønna Kommune ikke skal ha fysisk kontakt med våre brukere. Konsultasjoner vil foregå pr telefon etter avtale. Vi har forståelse for at mange av dere opplever denne situasjonen som svært belastende og vi skal gjøre så godt vi kan for å hjelpe dere. Ring oss om det er noe dere tenker vi kan bidra med. Ruskoordinator Kirsti Aa Johansen tlf: 48189091/ Psykiatrisk Sykepleier Silje Sandstrak  tlf: 97140493.

Rus og Psykiatritjenesten informerer innbyggerne i Dønna Kommune
Hvis innbyggere i Dønna kommune opplever situasjonen som vanskelig og ikke har noen å snakke med, er Rus og Psykiatritjenesten i Dønna kommune tilgjengelig på telefon mandag til fredag fra kl 10-12. Vi kan nås på tlf 97140493/48189091

Rådmann og ordfører

Hei Dønnværinger!

Korona tar det meste av oppmerksomheten i disse dager.  Dønna kommune satte krisestab torsdag i forrige uke.  Vi føler at vi har kontroll på det som er kommunens ansvar i denne situasjonen, men ting kan endres raskt.

nav-logo-hvit

Nav informerer om sosialhjelp

På grunn av karantene og permiteringer kan noen ha fått behov for økonomisk sosialhjelp for en periode. Nav Dønna har opprettet en egen vakttelefon som er betjent fra kl 10.00 - 14.00 mandag til fredag. Telefonnummeret er 901 93 386.