Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline
17. januar kl. 17:27

Ny smitte

Det er et mulig utbrudd, med flere smittede, av covid-19 smitte i Dønna kommune. Omfanget vet vi ikke. Det er iverksatt tiltak for å begrense utbruddet mest mulig. De som er berørt blir informert direkte, og det innføres gult nivå i grunnskolen.

Les mer clear
økplan22-25

Vedtatt årsbudsjett 2022 og økonomiplan 2022 - 2025

Den 14.12.21 vedtok kommunestyret i Dønna årsbudsjettet for 2022 og økonomiplan 2022 - 2025.  Budsjettdokumentet er nå revidert i henhold til kommunestyrets vedtak og publisert på Dønna kommunes nettsider.  Du finner dokumentet her:
Økonomi og styringsdokumenter

Dette er en nettside der kommunens styringsdokumenter er samlet på ett sted.  Her finner du følgende:

• Årshjul for økonomiarbeidt i kommunen
  • Kommunedirektørens strategidokument
  • Enhetenes virksomhetsplaner
  • Vedtatt årsbudsjett og økonomiplan
  • Tertialrapporter
  • Årsmeldinger

Du kan også laste ned budsjett- og økonomiplandokumentet direkte her.

Avgrenset smitteutbrudd av covid-19 i Dønna

To innbyggere i Dønna kommune har avlagt positiv PCR-test (analysert på laboratorium) på covid-19.  En av disse har tidligere testet positivt på hurtigtest.  I tillegg er det registrert ytterligere tre positive hurtigtester.  Det blir tatt PCR-prøver.  For alle tilfellene er smitteveien kjent.

For alle fem har mulighetene for smitte vært kjent, og det har tidlig vært tatt nødvendige forholdsregler – slik som frivillig karantene og begrenset antall nærkontakter.  FHI sine anbefalinger har blitt fulgt.

Det må forventes flere tilfeller av smitte i Dønna kommune.  Både i vårt omland og i landet ellers er smittetallene høye.

Erfaringene fra dette utbruddet viser hvor viktig det er å følge smittevernrådene;

• Hold deg hjemme (eventuelt ta en hurtigtest) hvis du føler deg syk - eller har symptomer.
  • Hold avstand (HUSK METER’N).
  • Bruk munnbind.
  • Vask/sprit hendene.  Host/nys i albue eller papirlommetørkle.

Hurtigtester kjøper du på apotek, eller henvend deg til legekontoret.

Har du spørsmål om korona og covid-19;

• Nasjonal koronatelefon: 815 55 015 (hverdager 08-18, helg 10-16.
  • Kommunens koronatelefon: 905 07 581 (hverdager 08 – 15, helg 12 – 14).

Status for vaksinering i Dønna - uke 1 2022

Dønna kommune er godt i gang med vaksinasjon med oppfriskningsdose (dose 3).  Så langt har 532 personer i Dønna fått sin tredje vaksinedose.  Dette er 39 % av befolkningen i kommunen.  Status for vaksinering så langt er som følger:

Dose 1: 1 109 personer - 81 % av befolkningen
Dose 2: 1 027 personer - 75 % av befolkningen
Dose 3: 532 personer - 39 % av befolkningen

Dønna kommune har rikelig med vaksiner, og har planlagt å sette 140 doser i løpet av første uka i 2022.  Den største begrensningen i vaksineprogrammet er ventetiden på 4,5 måneder mellom dose 2 og 3.

Heidrun

Oppfordring fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlege Heidrun Stene oppfordrer alle med symptomer om å teste seg for covid-19. Hun oppfordrer også sterkt alle om å takke ja til Covid-19 vaksinen.