Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ordsfører Nils Olav Jenssen, og varaordfører  Trine Sivertsen Hjortdahl på fylkestingsmøte i Svolvær.

Ordsfører Nils Olav Jenssen, og varaordfører Trine Sivertsen Hjortdahl på fylkestingsmøte i Svolvær.

Gode samferdselsmøter i Svolvær

Fra den 25. til den 27. april 2022 hadde fylkestinget i Nordland møte i Svolvær.  Fylkestingsmøtene er en viktig arena der kommunene også har anledning til å møte fylkestingspolitikere og drive påvirkningsarbeid for sine kjernesaker.  En delegasjon med politikere fra Dønna og Herøy hadde avtalt en rekke møter med ulike politiske grupper, for både å presentere planene for fastlandsforbindelse, og komme med innspill til organiseringen av ferje- og hurtigbåtruter på Helgeland.  

Ordfører sier at dette var gode møter med positive tilbakemeldinger fra fylkestingspolitikere på ønskene vedtatt av kommunestyret i Dønna.

Politikerne hadde også med seg i bagasjen den nye Menon-rapporten "Fastlandsforbindelse til Dønna og Herøy - en analyse av effektene på reiselivsnæringen", som ble publisert den 1. april i år.  

Menon-rapporten konkluderer med at dagens ferjeløsning ikke er tilpasset behovet til reiselivsnæringen framover.  Ferjetrafikken om sommeren har økt med rundt 70 % siden 2015.  Ferjesituasjonen i Dønna og Herøy de siste somrene med utfordringer på kapasitet og driftssikkerhet har negative konsekvenser for reiselivsnæringen.

En fastlandsforbindelse vil løse disse utfordringene, og legge grunnlaget for en firedobling av omsetningen i reiselivsnæringen i regionen (fra 240 mill. kroner til 960 mill. kroner).  Antall arbeidsplasser i reiselivsnæringen i Dønna og Herøy kan sannsynligvis tredobles med en fastlandsforbindelse (fra 120 ansatte til 360 ansatte).

Menon-publikasjon 35/2022 "Fastlandsforbindelse til Dønna og Herøy - En analyse av effektene på reiselivsnæringen", kan du finne her.

 

bilde2
Ordfører og varaordfører sammen med prosjektleder Roy Skogsholm i Svolvær.
bilde3
Godt samferdselspolitisk samarbeid med Dønna og Herøy.
Svolvar2
Dønna og Herøy sine delegasjoner på fylkestinget i Svolvær.
Publisert | Oppdatert 15. juni 2022