- Jeg er bekymret for at flere sliter psykisk. En satsing på psykisk helse er helt nødvendig. Arbeidet er godt i gang, og Hurdalsplattformen slår fast at det skal følge med øremerkede midler, sier Siv Mossleth (Sp), stortingsrepresentant for Nordland.

Pengene skal gå til å raskt styrke og øke tilgangen til kommunale lavterskeltilbud innen psykiskhelse. Først og fremst som følge av koronapandemien. Målet er å sette kommunene i stand til å ivareta en økning i etterspørselen av lavterskeltilbud for behandling av lette til moderate psykiske plager i befolkningen.

Målgruppa er barn, unge og voksne med psykiske plager som har behov for hjelp. Tilskuddet gis for å kunne møte det akutte behovet for psykososial oppfølging av personer med ettervirkninger av isolasjon og andre belastninger gjennom å raskt kunne gi hjelp.

I HALD- kommunene er midlene fordelt med 50 000 kroner til Herøy, 148 000 kroner til Alstahaug, 58 000 kroner til Leirfjord og 48 000 kroner til Dønna kommune.

Midlene til Dønna kommune vil bli brukt til å styrke kommunens psykiske helsetilbud.

Vedlagte bilder er av ordfører i Dønna, Nils Olav Jenssen (Sp) og stortingsrepresentant for Nordland Siv Mossleth (Sp) som diskuterte psykisk helse under Fylkestinget i Svolvær.