FORSLAG VEDTATT AV FORMANNSKAPET I DØNNA KOMMUNE 17.01. 2022.

Høringsfrist: 09.02. 2022.

Høringsuttalelser sendes til post@donna.kommune.no

FORSKRIFT OM FOLKEVALGTES RETT TIL GODTGJØRING I DØNNA KOMMUNE 

Fastsatt av Dønna kommunestyre 22 februar 2022 med hjemmel i lov 22. juni 2018 nr. 83 om kommuner og fylkeskommuner, §8-3, §8-4, §8-5, §8-6, §8-7, §8-8, §8-9 og §8-10

§ 1 Formål  

Formålet med forskriften er å gi regler som sikrer at kommunens folkevalgte får godtgjøring for sitt arbeid som tillitsvalgt, samt at de får dekket nødvendige utgifter, tapte inntekter mv. i forbindelse med utførelsen av vervet. Forskriften gir nærmere regler for å ivareta de folkevalgtes rettigheter og plikter, blant annet slik disse følger av kommuneloven kapittel 8.

§ 2 Virkeområde 

Kommuneloven, forvaltningsloven og andre relevante lover regulerer kommunale folkevalgtes ansvar, rettigheter og plikter. Denne forskrift sammenfatter de reglementer, bestemmelser og ordninger som er fastsatt av kommunestyret for folkevalgtes arbeidsvilkår i Dønna kommune. 

Alle folkevalgte som har tillitsverv i kommunen har krav på godtgjøring i henhold til bestemmelsene i denne forskrift. 

§ 3 Hvem forskriften gjelder for

Reglementet gjelder for kommunestyret og medlemmer av andre folkevalgte råd og utvalg som er oppnevnt av kommunestyret eller formannskapet og som ikke får godtgjøring av andre instanser i henhold til lover og regler. Reglementet gjelder også for ansattes representanter i arbeidsmiljøutvalg og administrasjonsutvalg

Representanter valgt av kommunen i ikke-kommunale og interkommunale styrer og råd som ikke mottar godtgjøring fra vedkommende selskap/styre.

§ 4 Når forskriften gjelder

Godtgjøring i henhold til denne forskrift tilstås for ordinære møter i det utvalget vedkommende er valgt inn i. Godtgjøring tilstås også ved pålagte befaringer og kurs/konferanser.

Kommunale ombud som blir pålagt av ordfører eller kommunalt organ å representere kommunen utenom ordinære utvalgsmøter, skal ha godtgjøring etter reglementet.

§ 5 Godtgjøring til ordfører

Ordfører får godtgjøring for arbeidsinnsats tilsvarende 100%. Ordfører får ingen kompensasjon for eventuell arbeidsinnsats ut over dette. Godtgjøringen tilsvarer 85% av stortingsrepresentantenes lønn, med regulering i tråd med stortingsrepresentantenes regulering hvert år. 

Godtgjøringen genererer ikke feriepenger og utbetales med 1/12 hver måned.

  1. Pensjonsordning. Ordfører meldes inn i pensjonsordning for folkevalgte (KLP). 
  2. Ettergodtgjøring. Ved fratredelse gis ettergodtgjøring i 3 måneder etter fratredelsen, dersom ordfører ikke går tilbake til lønnet arbeid. Det utbetales feriepenger året etter fratredelse.
  3. Sykelønn og forsikringer. Ordfører skal ha like vilkår ved sykdom som kommunens ansatte. Det samme gjelder ytelser etter dødsfall og gruppelivsforsikring, jfr HTA kap. 1, § 10 - Ytelser etter dødsfall/gruppelivsforsikring. 
  4. Yrkesskade. Ordfører har samme rett til ytelser ved yrkesskade som ansatte i kommunen.
  5. Permisjoner. Ordfører kan innvilges permisjon i samsvar med arbeidsmiljøloven §§12-1 til 12-10, 12-12 og 12-15. Under permisjonen beholder ordfører godtgjøringen i inntil to uker, med mindre de gir avkall på den. Under svangerskapspermisjon, omsorgspermisjon, fødselspermisjon, foreldrepermisjon og permisjon ved barns eller barnepassers sykdom skal kommunen sørge for at ordfører får rett til å beholde godtgjøringen etter de samme reglene som gjelder for ansatte i kommunen.
  6. Elektronisk kommunikasjon. Ordfører har fri mobiltelefon som tjenestetelefon.

§ 6 Godtgjøring til varaordfører

  1. Varaordfører får godtgjøring tilsvarende 12 % av ordførers godtgjøring. Godtgjøringen utbetales med 1/12 hver måned. 
  2. Møtegodtgjøring. Varaordfører tilstås møtegodtgjøring.
  3. Tapt arbeidsfortjeneste. Varaordfører tilstås eventuell tapt arbeidsfortjeneste.  

§ 7 Godtgjøring til leder av utvalget oppnevnt av kommunestyret.

Fast årlig godtgjøring.

  1. Ledere av kontrollutvalget, råd for eldre og råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne gis en fast årlig godtgjøring på 1% av ordførers godtgjøring.

Ledere av administrasjonsutvalg og driftsutvalg gis en fast årlig godtgjørelse på 2% av ordførers godtgjørelse

Godtgjøringene utbetales med 1/12 hver måned

  1. Møtegodtgjøring. Ledere av utvalg som mottar fast årlig godtgjørelse, har ikke krav på møtegodtgjøring.
  2. Tapt arbeidsfortjeneste. Ledere av nevnte utvalg tilstås eventuell tapt arbeidsfortjeneste.

§ 8 Godtgjøring til ledere av andre råd og utvalg som ikke er nevnt i § 7. 

Tilkjennes en møtegodtgjøring pr møte tilsvarende 1 promille av ordførers årlige godtgjøring.

§ 9 Møtegodtgjøring

Møtegodtgjøring skal dekke nødvendig forarbeid og utgifter til telefon/porto mv, slik at vedkommende kan skaffe seg nødvendig informasjon og orientering for å fylle sin plass i utvalget. Møtegodtgjøring utbetales bare når oppnevning er foretatt av kommunestyre eller formannskapet og det ikke ytes godtgjøring fra andre enn kommunen.

Møtegodtgjøring utbetales uansett møtets varighet. Dersom flere råd/utvalg er helt eller delvis personidentisk, utbetales møtegodtgjøring som for ett møte dersom møtene avholdes samme dag. 

  1. Møtegodtgjøring for deltakelse i kommunale møter er kr 400,- pr møte.
  2. Fjernmøter. Det utbetales møtegodtgjøring ved fjernmøter.

§ 10 Tapt arbeidsfortjeneste

Som hovedregel erstattes tap i inntekt for møtevirksomhet som foregår innenfor rammen av den enkelte folkevalgtes ordinære arbeidstid. Erstatning for tap i inntekt gis kun for medlemmer som har møteplikt. Dokumentert tap i arbeidsinntekt og dokumenterte utgifter erstattes. Udokumentert tap dekkes, for selvstendig næringsdrivende, ut fra et beløp tilsvarende 66% av 6G pr. dag.

Lønnsmottakere: Tapt arbeidsfortjeneste dokumenteres ved å legge fram skriftlig bevitnelse/lønnsslipp fra arbeidsgiver som viser trekk i lønn. Samlet erstatning begrenses oppad til ordførers godtgjøring.

Selvstendig næringsdrivende: Dokumentert tap erstattes på grunnlag av siste års likning – selvangivelsens post: «Overskudd av annen næring». Samlet erstatning begrenses oppad til 6G og fastsettes på basis av skriftlig redegjørelse og med bakgrunn i forrige års ligningsattest.

Udokumentert tap dekkes med 55% av 6G ( pr 01.05.21. gir dette dagsats kr. 1567,-) 

Tapt arbeidsfortjeneste/stedfortrederutgifter/refusjonskrav, utbetales etter begjæring fra den enkelte folkevalgte eller fra arbeidsgiver.

Utgifter til stell av syke og eldre, barnepass (for barn inntil 12 år), dekkes slik: dokumenterte omsorgsutgifter erstattes med inntil kr. 750,- pr møtedag. Ikke dokumenterte omsorgsutgifter erstattes med inntil kr. 400,- pr møtedag.

Erstatning for tap i inntekt med videre, etter disse regler, kan også gis ved godkjent deltakelse på kurs/konferanse. Slik godkjennelse gis av ordfører.

§11 Frist for å fremsette krav 

Krav om å få dekket møtegodtgjøring, tapt arbeidsfortjeneste og andre utgifter skal fremsettes så snart som mulig og senest innen tre måneder etter at kravet oppsto.

§ 12 Tvils- og fortolkningsspørsmål

Tvils- og fortolkningsspørsmål om folkevalgtes arbeidsvilkår og forståelsen av bestemmelsene i denne forskriften behandles av formannskapet. Kommunestyret er klageinstans.

§ 15 Ikrafttredelse

Forskriften gis virkning fra 01.01.22. og trer i kraft ved kunngjøring i Norsk Lovtidend.